KONSEPTET

Synes du det er vanskelig å finne gressforet kjøtt, økologisk kjøtt, vilt-kjøtt i butikkene? Det synes vi. Og nettopp derfor startet vi opp Fritt & vilt.

Bedriften består av en over gjennomsnittlig dyrekjær familie på fire fra Kristiansand som er svært opptatt av god dyrevelferd og god ressursutnyttelse.

For en mer bærekraftig framtid må vi ha økt fokus på hvordan kjøttet vi spiser blir produsert. Vi må heie på småskalabøndene som lar dyra sine leve frie og gode liv, med mye bevegelse og mye beite. Disse dyra livnærer seg av det naturen har å by på, og fôres ikke med mat som kunne vært spist av oss mennesker. Lyng, einer, urter og gress, ja til og med tang og tare for villsauenes del, går ned på høykant og omdannes til fantastisk godt kjøtt.

Ok, det koster litt mer, men når du velger kvalitet fremfor kvantitet verdsetter og utnytter du råvarene på en helt annen måte.

Dessuten smaker det bedre, både for samvittigheten og for ganen.

 

Hva går konseptet vårt ut på?

 

Hver måned setter vi sammen ulike kasser med assortert kjøtt av ypperste kvalitet. Dette kjøttet er enten vilt, økologisk eller fra husdyr som får bevege seg fritt utendørs året rundt og spise av det naturen har å by på.

I kassene våre vil du finne stykningsdeler av frilandsgris, økologisk kylling, gressforet kjøtt av høylandsfe og som regel også økologisk lam eller lammekjøtt av rasen villsau. Hjort og elg i sesong. Innimellom også ung-geit, eller kje som det egentlig heter.

Kjøtt av villsau og skotsk høylandsfe får vi fra småbønder i Agder som driver ekstensivt, altså med mye beite og grovfôr fremfor importert kraftfôr. Dette er hardføre dyreraser som går ute på beite hele året og pleier kulturlandskapet vårt.

Dyra fôres ikke med mat som kunne vært spist av oss mennesker. Lyng, einer, urter og gress, ja til og med tang og tare for villsauenes del, går ned på høykant og omdannes til bærekraftig og fantastisk godt kjøtt. Kylling og gris må ha kraftfôr, men også her velger i fra øverste hylle. Utegris må det være, og kyllingen kommer fra produsenter som driver økologisk.

All slakt, bortsett fra slakt av kylling, foregår hos Jens Eide i Lillesand. 

 

Hvordan fungerer det?

 

I nettbutikken vår kan du handle månedens Fritt & vilt-kasse direkte, eller du kan registrere deg som abonnent og få Fritt & vilt-kassen utlevert fast hver måned eller annenhver måned. Selvsagt uten bindingstid.

I nettbutikken finner du også Fritt & vilts hverdagskasse, Fritt & vilts hverdagskasse uten svin, Fritt & vilts kraftkasse med økologiske kraftbein og økologiske oksehaler i skiver, Fritt & vilts kraftkasse med økologiske kyllingskrog og økologiske kyllingføtter, og kasser med gressforet kjøtt av høylandsfe.

Vi leverer hjem til deg hvis du bor i Oslo, Asker, Bærum, Drammen, Stavanger/omegn, Kristiansand, Lillesand og Grimstad. Bor du utenfor leveringsområdet har vi flere drop-punkt hvor du kan hente kassen din selv.

Sjekk hvor vi leverer her

Husk! Bestillingsfristen vår er alltid den 20. i måneden med utlevering i begynnelsen av påfølgende måned.

Velkommen til oss som kunde.