KONSEPTET

Hvem er vi?

Fritt & vilt består av en over gjennomsnittlig dyrekjær familie på fire fra Kristiansand.

Vi bor landlig til med to katter og seks høner. Undertegnede er primus motor og daglig leder i bedriften, men jeg får uvurderlig hjelp fra husbonden og våre to barn. I tillegg har jeg mange flotte bønder og slakter Jens Eide i Lillesand med på laget, samt en håndfull pålitelige sjåfører som står på når Fritt & vilt-kassene leveres ut.

Les mer om oss her

Hva er konseptet vårt?

Fritt & vilt startet vi opp i 2014 fordi vi som familie er opptatt av god dyrevelferd og god ressursutnyttelse.

Konseptet vårt er som følger:

Hver måned setter vi sammen ulike kasser med assortert kjøtt av ypperste kvalitet. Dette kjøttet er enten vilt, økologisk eller fra husdyr som får bevege seg fritt utendørs året rundt og spise av det naturen har å by på.

I kassene våre vil du finne stykningsdeler av frilandsgris, økologisk kylling, beitefôra høylandsfe og som regel også økologisk lam eller villsaulam. Hjort og elg i sesong. Innimellom også ung-geit, eller kje som det egentlig heter.

Kjøtt av villsaulam og skotsk høylandsfe får vi fra småbønder i Agder som driver ekstensivt, altså med mye beite og grovfôr fremfor importert kraftfôr. Dette er hardføre dyreraser som går ute på beite hele året og pleier kulturlandskapet vårt.

Dyra fôres ikke med mat som kunne vært spist av oss mennesker. Lyng, einer, urter og gress, ja til og med tang og tare for villsauenes del, går ned på høykant og omdannes til bærekraftig og fantastisk godt kjøtt.

Kylling og gris må ha kraftfôr, men også her velger vi fra øverste hylle. Utegris må det være, og kyllingen kommer fra produsenter som driver økologisk.

Hvordan fungerer det?

I nettbutikken vår kan du handle månedens Fritt & vilt-kasse direkte, eller du kan registrere deg som abonnent og få Fritt & vilt-kassen utlevert fast hver måned eller annenhver måned. Selvsagt uten bindingstid.

I nettbutikken finner du også Fritt & vilts hverdagskasse, Fritt & vilts hverdagskasse uten svin, Fritt & vilts kraftkasse med økologiske kraftbein og økologiske oksehaler i skiver, Fritt & vilts kraftkasse med økologiske kyllingskrog og økologiske kyllingføtter, kasser med økologisk kjøttdeig av gressfôret høylandsfe, samt kasser med kjøtt av villsau.

Vi leverer hjem til deg hvis du bor i Oslo, Asker, Bærum, Drammen, Stavanger/omegn, Kristiansand., Lillesand eller Grimstad. Bor du utenfor leveringsområdet har vi flere drop-punkt hvor du kan hente kassen din selv.

Sjekk hvor vi leverer her

Husk! Bestillingsfristen vår er alltid den 20. i måneden med utlevering i begynnelsen av påfølgende måned.

Velkommen til oss som kunde.

Vennlig hilsen daglig leder

Camilla Høy