KONSEPTET

Hvem er vi?

Fritt & vilt består av en over gjennomsnittlig dyrekjær familie på fire fra Kristiansand.
Vi bor landlig til med to katter og seks høner. Undertegnede er primus motor og daglig leder i bedriften, men jeg får uvurderlig hjelp fra husbonden og våre to barn. I tillegg har jeg mange flotte bønder og slakter Jens Eide i Lillesand med på laget, samt en håndfull pålitelige sjåfører som står på når Fritt & vilt-kassene leveres ut.

Les mer om oss her

Hva er konseptet vårt?

Fritt & vilt startet vi opp i 2014 fordi vi som familie er opptatt av god dyrevelferd og god ressursutnyttelse.

Konseptet vårt er som følger:

Hver måned setter vi sammen en kasse med sju kilo assortert kjøtt av ypperste kvalitet. Dette kjøttet er enten vilt, økologisk eller fra hardføre dyreraser som får bevege seg fritt utendørs året rundt og spise av det naturen har å by på.

I kassen din vil du typisk finne stykningsdeler av økologisk frilandsgris, økologisk kylling, beitefôra høylandsfe og som regel også økologisk lam eller villsaulam. Hjort og elg i sesong.

Nysgjerrig på innholdet i vår neste kasse?

Hvor kommer kjøttet fra?

Økologisk kylling:

Den økologiske kyllingen du finner i Fritt & vilt-kassene kommer fra Holte gård i Drangedal og Homlagarden i Hardanger. På Holte gård har kyllingene god plass og fri tilgang til dagslys. Fôret de får inneholder ikke importert soya. I fôret som Homlagarden gir er det noe soya,  men hovedkilden til proteiner er raps, erter og fiskeprotein – og soyaen kommer fra bærekraftig produksjon. Vi har valgt å ha med oss Homlagarden på laget fordi de er en foregangsgård når det kommer til dyrevelferd. Her går kyllingene ute på beite hver dag. De jordbader og mesker seg i naturen med blomster og frodig gress, hvor fantastisk er ikke det?

Frilandsgris:

Kjøtt av økologisk frilandsgris kan spores til øko-bonden Heinrich Jung som holder til på Åmodt gård i Åsnes kommune i Hedmark. Her bor grisene i små hytter med halm på gulvet som de kan gå ut og inn av når de vil. På jordene vralter de rundt med krøllet hale mens de graver i jorda etter ugress, røtter og annet snadder, og de har fri tilgang på et økologisk fôr bestående av blant annet kornsorter som naturlig hører hjemme i Norge.

Villsaulam og skotsk høylandsfe:

Kjøtt av villsaulam og skotsk høylandsfe får vi fra småbønder i Agder som driver ekstensivt, altså med mye beite og grovfôr fremfor importert kraftfôr. Høylandsfe og villsau er hardføre dyreraser som går ute på beite hele året og pleier kulturlandskapet vårt. Disse dyra livnærer seg av det naturen har å by på, og fôres ikke med mat som kunne vært spist av oss mennesker. Lyng, einer, urter og gress, ja til og med tang og tare for villsauenes del, går ned på høykant og omdannes til bærekraftig og fantastisk godt kjøtt.

Viltkjøtt:

I Fritt & vilt-kassene kan det også vanke kvernet kjøtt, viltburgere og grytekjøtt av elg og hjort. Viltkjøttet kommer fra lokale jegere som leverer til slakter Jens Eide. Noe av hjortekjøttet er fra oppdrett.

Hvordan fungerer det?

I nettbutikken vår kan du handle månedens Fritt & vilt-kasse direkte, eller du kan registrere deg som abonnent og få Fritt & vilt-kassen utlevert fast hver måned eller annenhver måned. Selvsagt uten bindingstid.

Vi leverer hjem til deg hvis du bor i Oslo, Stavanger/omegn eller Kristiansand. Bor du utenfor leveringsområdet har vi flere drop-punkt hvor du kan hente kassen din selv.

Sjekk hvor vi leverer her

Husk! Bestillingsfristen vår er alltid den 20. i måneden med utlevering i begynnelsen av påfølgende måned.

Velkommen til oss som kunde.

Vennlig hilsen daglig leder

Camilla Høy