OM OSS

Hvis det er sant at mennesker blir hva de spiser, er ingen spørsmål viktigere enn dette: HVA er det vi egentlig spiser?

Til tross for detaljerte varedeklarasjoner har vi aldri vært fjernere fra å vite svaret. For matvarenes etiketter informerer ikke om hvilke forhold kyllingen du spiser til middag har levd under, eller hva som skjer med kjøttkvaliteten når dyra fôres opp med kraftfôr basert på soya fra Brasil hvor regnskogen egentlig skulle suse og bruse.

Kan vi virkelig slå oss til ro med dette?

«Fritt og vilt» startet undertegnede opp sommeren 2014, rett og slett fordi jeg er opptatt av helse, og fordi jeg ønsker å vite hva jeg ernærer meg selv og min familie med. Utvalget av viltkjøtt og økologisk kjøtt er som regel begredelig i kjedebutikkene. Det har kostet meg mye tid og krefter å finne fram til denne maten på egen hånd. Underveis har jeg møtt en masse flotte bønder og hobbybønder som vektlegger dyrevelferd, smak og kvalitet. Som Audun Abrahamsen og kona hans Karen Elisabeth. På Udvår, ytterst i havgapet, går villsauene deres på beite året rundt og spiser det de finner i naturen som lyng, gress, tang og tare. Med tre unger i hælene, og en hund i teten, gjeter ekteparet dyra sine slik kystfolk i generasjoner har gjort før dem. Kjøtt fra slike småskalaprodusenter koster riktig nok noe mer enn industrikjøttet. Med du verden så mye hyggeligere det er å spise maten når du vet hvor den kommer fra. Er du ikke enig?

Da vil jeg i så fall anbefale deg å bli med på vår abonnementsordning hvor du hver måned (alternativt annen hver måned) vil få utlevert en kasse med de reneste råvarer fra dyr som har gått mest mulig fritt og som er fôret opp på norske beiteressurser. 

Oppskrifter og gode tips finner du på bloggen her på hjemmesiden vår. Dermed får du også en gyllen mulighet til å utvikle og fornye deg på kjøkkenet, og til å trylle fram de lekreste og sunneste rettene til deg selv og de du måtte ha kjær.

Velkommen hos oss som kunde.

Hilsen Camilla Høy, daglig leder

Fritt og Vilt-54